Algemene voorwaarden.
17 december 2016
Op zoek naar de goede autorijschool
4 januari 2017
Laat alles zien

Tips voor tijdens de rijlessen.

Waar moet je op letten? Probeer om altijd goed in de spiegels te kijken en laat de examinator ook zien dat je kijkt. Tijdens het examen ben je uiteraard wat zenuwachtig en daar wordt rekening mee gehouden, een foutje maken is ook niet erg als je het maar veilig oplost. Veilig rijden is het belangrijkste. Hieronder een paar tips:

1.Kijkgedrag: gebruik je ogen!

Met stip op 1: het kijkgedrag. Het overgrote deel van de examenkandidaten zakt op het kijkgedrag achter het stuur. Ze vergeten hun spiegels te gebruiken, kijken niet over hun schouder of kijken te nonchalant en letten niet echt op. Zorg daarom voor een scherpe blik en houd overzicht.

 2.Jouw plaats op de weg

Jouw plaats op de weg hangt van verschillende factoren af. Natuurlijk ken je de regels uit je theorieboek, maar pas deze ook toe! Rijd niet te dicht langs obstakels of geparkeerde auto’s, en neem bochten ruim genoeg, maar niet te ruim. Sorteer daarnaast altijd duidelijk voor, zodat anderen ook snappen wat je doet.

 3.Snelheid aanpassen

De hoofdregel: rijd in principe de maximaal toegestane snelheid, mits dat veilig kan. Je rijdt dus lekker vlot met het verkeer mee, maar helaas gebeurt dit niet altijd. Veel kandidaten zakken omdat ze, uit angst, te langzaam rijden.

 4.Inhalen of juist niet

Vlot meekomen met de rest van het verkeer kan alleen als je ook af en toe iemand passeert of inhaalt. Het is dus noodzakelijk om goed in te halen, maar helaas gaat dit nog wel eens fout. Te langzaam, of met te weinig afstand inhalen leidt tot problemen. Neem daarom je ruimte, durf keuzes te maken en kijk ver vooruit.

 5.Bijzondere verrichtingen

Eigenlijk zijn bijzondere verrichtingen helemaal niet zo bijzonder: je moet immers altijd wel ergens keren of je auto parkeren. Het gaat vaak fout wanneer je te veel aandacht hebt voor de auto en de verrichting en niet voor het verkeer om je heen. Neem daarom de tijd, let op het overige verkeer en oefen. Oefening baart kunst!

Comments are closed.