2 to drive
8 november 2016
Goedkoop je rijbewijs halen!
21 november 2016
Laat alles zien

Theorie examen

Theorie examen oefenen

Een auto geeft je enorme vrijheid. Of je nu een auto voor jezelf of voor je werk nodig hebt.

Je moet natuurlijk wel eerst je B-rijbewijs halen. Daarvoor ga je twee examens afleggen:  het theorie examen en praktijkexamen.  Het theorie examen doe je eerst want zonder een geldige theorie mag je geen praktijk examen doen.  Om te oefenen voor het praktijkexamen, neem je natuurlijk rijlessen, waarbij de rijinstructeur je nieuwe vaardigheden leert en je fouten corrigeert.

Het theorie examen oefenen doe je het liefst zo vroeg mogelijk.

Begin elke dag te lezen in het boek (of het online-boek) als je elke dag 2 uurtjes aan theorie besteedt dan kan je na een week of 3 het theorie examen wel aanvragen. Je kan dit zelf doen en let er op dat je bij het aanvragen nooit meer betaald dan € 32,55 want je kan het bij het CBR aanvragen en daar kost het € 32,55 Er zijn veel sites die je het dubbele laten betalen. Wij kunnen het ook aanvragen voor je. Ook dan kost het € 32,55.

Je begrijpt dat de praktijklessen lekkerder zullen lopen als je de theorie al onder de knie hebt. Vandaar dat het verstandig is eerst het theorie-examen te doen voordat je rijlessen gaat nemen.

De theorie is 18 maanden geldig. In die tijd kan je mooi de praktijk lessen volgen en het examen gaan doen.

Offline of online studeren?

Voor het bestuderen van de theorie vind je in onze webwinkel theorieboeken en online programma’s ( I pakketten). Maar je vindt er ook oefenexamens om je theorie examen te oefenen. Hoe meer je oefent, des te groter wordt je slagingskans.

Met de oefenexamens kun je niet alleen makkelijk checken hoe je scoort maar ontdek je ook welke onderwerpen je nog niet helemaal beheerst. Als je het gevoel hebt dat je de stof goed te pakken hebt, zul je zien dat je een stuk minder gespannen bent als je voor het officiële examen opgaat. Logisch , dankzij de oefen examens ben je vertrouwd met de vraagstelling en hoe vertrouwder je bent des te zelfverzekerder wordt je en heb je meer slagingskans.

Dus elke dag 2 uur leren! Daarmee haal je het beste resultaat. En haal je uiteindelijk het zo felbegeerde roze kaartje: het rijbewijs!

Comments are closed.