Slagingspercentage rijscholen Assen
29 september 2016
Afrijden bij een rijschool in Assen
29 september 2016
Laat alles zien

Tarieven rijscholen Assen

Slagingspercentage rijscholen Assen

Beginnen met rijlessen

Het uitkiezen van een goede rijschool kan erg lastig zijn. Er zijn veel zaken waar je rekening mee moet houden, waaronder de kwaliteit van de lessen, de tarieven en de slagingspercentages. Daarnaast kun je nagaan of de rij-instructeurs bevoegd zijn om rijlessen te geven. Je kunt ook altijd een proefles aanvragen bij een autorijschool, om zo zelf te ervaren hoe de lessen zijn opgebouwd en of de rijschool je aanspreekt. Om er zeker van te zijn dat een rijschool goede en professionele lessen aanbiedt kun je kijken naar de slagingspercentages van de rijschool en naar de aangeboden lessen en extra’s.

De slagingspercentages

De slagingspercentages van een rijschool zijn op internet te vinden. De slagingspercentages zeggen veel over de kwaliteit van de rijlessen die worden gegeven. Hoge slagingspercentages laten namelijk zien dat er veel mensen slagen wanneer ze voor de eerste keer het praktijkexamen afleggen. Dit betekent vaak dat de lessen die gegeven worden goed zijn opgebouwd en dat de rijschool de leerlingen niet te snel examen laat doen. Naast de slagingspercentages voor het eerste examen zijn er ook percentages te vinden over het aantal leerlingen dat slaagt voor een tweede praktijkexamen. Deze percentages kunnen echter ook een verkeerd beeld opleveren, bijvoorbeeld wanneer de rijschool nieuw is en er nog maar weinig mensen examen hebben gedaan.

Tarieven en lessen

Wanneer je een rijschool hebt uitgezocht waarvan je zeker weet dat ze goede lessen aanbieden is het belangrijk om te kijken naar het aanbod. De meeste rijscholen bieden een pakket aan, waarbij je in één keer betaalt voor een vooraf bepaald aantal lessen. Het is natuurlijk ook mogelijk om losse lessen te kopen wanneer je nog niet een heel pakket wilt kopen. Hoe lang de rijlessen duren verschilt erg per rijschool. Zo bieden sommige rijscholen lessen aan van 45 minuten, terwijl andere rijscholen lessen aanbieden van 120 minuten. Kies altijd een rijschool uit waarvan je zeker weet dat ze professionele lessen geven.

Comments are closed.