Autorijslessen in Assen
29 september 2016
Tarieven rijscholen Assen
29 september 2016
Laat alles zien

Slagingspercentage rijscholen Assen

Beginnen met rijlessen

Zodra je mag beginnen met het volgen van rijlessen is het belangrijk om een goede rijschool uit te zoeken. Een goede rijschool werkt met rij-instructeurs die bevoegd zijn om autorijles te geven. Een rij-instructeur die bevoegd is om les te geven heeft een geldig WRM-cetrificaat. Er zijn daarnaast meer gegevens te vinden die laten zien of een rijschool betrouwbaar is en goede lessen biedt. Je kan bijvoorbeeld de slagingspercentages van de rijschool bekijken op internet of de rijschool bellen om vragen te stellen over de inhoud van de lessen. Door een proefles te volgen kom je erachter op welke manier de lessen worden gegeven.

Slagingspercentages

De slagingspercentages van een rijschool zijn op internet te vinden. Het gemiddeld slagingspercentage laat zien hoeveel leerlingen er slagen wanneer ze voor de eerste keer een praktijkexamen afleggen. Je kunt ook de slagingspercentages zien voor de leerlingen die voor de tweede keer het praktijkexamen afleggen. Omdat de slagingspercentages van de autorijscholen erg verschillen is het dus verstandig om dit te bekijken voor je besluit lessen te gaan volgen bij een autorijschool. Deze percentages kunnen echter ook een verkeerd beeld geven, bijvoorbeeld wanneer een rijschool nog maar kort bestaat. Houdt hier dus ook rekening mee wanneer je de percentages bekijkt en vergelijkt.

Vragen om te stellen

Naast de slagingspercentages kun je ook kijken naar de lesauto, de inhoud en opbouw van de lessen en de afspraken die gemaakt worden voor het geval er een les uitvalt. Zo kun je over de lesauto vragen of je een vaste lesauto hebt, of er vervangende lesauto’s zijn en of de auto een diesel is of dat de auto een benzinemotor heeft. Over de lessen kun je vragen hoe ze zijn opgebouwd, of je een vaste instructeur hebt, of de auto wordt stil gezet tijdens het uitleggen en of de les kan worden ingehaald als je niet in staat bent om de les te volgen.

Comments are closed.