Tips voor tijdens de rijlessen.
28 december 2016
Besluitvaardigheid.
22 januari 2017
Laat alles zien

Op zoek naar de goede autorijschool

Zodat jij gemakkelijk slaagt voor je examen En hoe lang duurt een lesuur eigenlijk? Bij sommige rijscholen is dit 45 minuten, maar bij andere precies 60 minuten.

 kan uiteindelijk ook een groot verschil in kosten maken. Daarnaast is het ook belangrijk om te vragen of je meerdere lessen per week kunt krijgen als je dat wilt.

Lesmethode en kosten

De tarieven voor rijlessen worden lukraak overal genoemd, maar wat gaat de volledige rijopleiding je eigenlijk kosten? Vraag hiernaar, want met alleen rijlessen ben je er nog niet. Zo heb je ook je theorieboek nodig om je voor te bereiden op je theorie-examen, kost het theorie-examen ook geld, wil je misschien een tussentijdse toets doen en weet je misschien al zó veel dat je minder lessen nodig hebt dan andere leerlingen! Je rijinstructeur kan je hier, zeker na een proefles, meer over vertellen.

Stel vragen!

Kort samengevat is het, bij het kiezen van een rijschool, slim om in ieder geval deze vragen te stellen

·        Hoe lang en hoe vaak worden er rijlessen gegeven?

·        Hoe wordt er lesgegeven?

·        Wat zijn de totale kosten van mijn rijopleiding?

 De beste autorijles in 5 stappen!

Een autorijles is best spannend, zeker in het begin. Je moet op de weg letten, over je schouder én in de spiegels kijken, letten op de instructies van je begeleider én zorgen dat je het verkeer een beetje goed in de gaten houdt. Veel tegelijk dus! In deze blog van autorijschool Sense  leren we je daarom de 5 stappen waarmee je het beste uit je rijles haalt!

Stap 1: uitgerust de weg op
Een rijles is net als een gewone les in de klas: je bent er om iets te leren. Leren kun je alleen als je uitgerust bent. Je hersenen functioneren dan optimaal. Je bent gefocust en geconcentreerd en dat is bijzonder belangrijk als je de weg op gaat. In het verkeer heb je immers ook met andere bestuurders te maken. Zorg dus dat je uitgerust aan je rijles begint, dan leer je meer en heb je meer plezier in je rijles.

Stap 2: geef stress geen kans
Zoals eerder gezegd leer je veel handelingen tegelijk tijdens je rijlessen, vooral tijdens de eerste paar lessen. Soms kan dit spannend zijn, maar houd het hoofd koel! Blijf rustig nadenken en geef stress geen kans. Je instructeur is er om je te helpen en zal je positieve feedback geven, waardoor je je binnen een paar lessen steeds zekerder zal voelen achter het stuur.

Stap 3: niet alles tegelijk
Probeer, zeker in het begin van je rijlessen, niet alles tegelijk te doen. Dat lukt namelijk niemand en het levert onnodig veel spanning op. Geef het ook aan bij je rijinstructeur wanneer het je even te veel wordt. Hij of zij heeft ervaring met veel verschillende soorten leerlingen en kan je helpen om op een ontspannen manier te leren autorijden.

Stap 4: blijf kijken
Wat je ook doet, blijf goed kijken! Laat je niet afleiden door andere weggebruikers of door rare wegkopbrekingen. Let op de weg en op het verkeer om je heen en zorg te allen tijde voor een veilige rijstijl. Je rijinstructeur helpt je hier natuurlijk bij, maar wen jezelf aan om je ogen goed te gebruiken als je in de auto zit.

Stap 5: denk positief!
Nieuwe dingen leren is altijd lastig. Net zoals toen je leerde fietsen en je af en toe viel, gaat ook leren autorijden met vallen en opstaan. Niet letterlijk natuurlijk, maar fouten maken hoort erbij. Probeer van je fouten te leren en focus je op je doel: je rijbewijs! Denk positief en kijk naar de dingen die wél goed gaan tijdens je les, niet de dingen die verkeerd gaan. Een positieve rijstijl maakt het autorijden een stuk leuker!  Wees ook gemotiveerd!

Comments are closed.