Autorijschool Sense
29 april 2017
Vanaf 3 juli blader je door het theorie examen.
7 juni 2017
Laat alles zien

Leren voor je theorie examen

Leren voor je auto theorie examen

Voordat je kan slagen voor je rijbewijs of uberhaupt op mag gaan voor het praktijkexamen moet je eerst het auto theorie examen succesvol afleggen. Voor veel mensen is dit iets waar zij het meest tegenop kijken. De theorie van het autorijden leren is natuurlijk ook totaal anders dan leren autorijden. Vaak zien we dat mensen die heel goed zijn in leren van theoretische vakken op school ook geen problemen hebben met het leren van alle verkeersregels. Ben je beter in de praktijkvakken op school dan zal je minder moeite hebben met het praktijk gedeelte van het autorijden. Beiden zijn echter noodzakelijk om een rijbewijs te behalen. Natuurlijk kun je ook je autorijschool Sense contacteren, soms wordt er een cursus aangeboden. Meestal leer je online en kan je door middel van een theoriepakket zelf bepalen hoelang je erover wil doen en wanneer je wil gaan leren.

Theorieboeken aanschaffen

Het theorie examen voor het rijbewijs bestaat voor het grootste deel uit het leren van verkeersregels. Je moet bijvoorbeeld weten welke verkeersborden er zijn en wat deze betekenen. Ook strepen en andere figuren die op het wegdek zijn afgedrukt hebben een betekenis die gevolgd moet worden door weggebruikers. Een goede manier om deze te leren is beginnen met het aanschaffen van theorieboeken. Hier staan alle verkeersborden en regels waarmee je rekening moet houden in vermeld.

Wanneer je de verschillende verkeersregels hebt geleerd moet je deze ook correct kunnen toepassen in specifieke verkeerssituaties. Om je hierop te testen zal je tijdens het theorie examen foto’s te zien krijgen van bepaalde situaties in het verkeer. Op de foto zie je verkeersborden, fietsers, auto’s en andere voertuigen staan. Aan jou is het dan om een vraag te beantwoorden over deze situatie. Het beantwoorden van deze vragen kan je oefenen door een online cursus te volgen. Met deze cursussen krijg je honderden van deze vragen te zien. Er zijn ook dagcursussen voor theorieles.

Mocht je echt tegen het leren van de theorie opkijken dan is er ook nog de mogelijkheid om hiervoor lessen te nemen in een theoriecursus bij een autorijschool maar meestal is het voldoende om online te leren. Ook leer je tijden de autorijlessen een hoop over de theorie.

Comments are closed.