Theorie examen
14 november 2016
Faalangst?
27 november 2016
Laat alles zien

Goedkoop je rijbewijs halen!

Tips goedkoop je rijbewijs te halen

Hoe kan jij zelf het verschil maken en flink besparen op de kosten van je rijlessen en goedkoop je rijbewijs halen? Bij het uitzoeken van een rijschool let je natuurlijk op de prijs van een rijles om goedkoop je rijbewijs te halen. Een goede vergelijking tussen rijscholen laat zien dat de verschillen klein zijn, als je kijkt naar alle kosten voor het goedkoper halen van je rijbewijs. Naast rijlessen heb je ook nog te maken met je theoriecursus, theorie examen, Eigen Verklaring en het CBR rijexamen. En dan kan je ook nog kiezen voor een individueel theorie examen, Tussentijdse Toets en een faalangstexamen, om maar eens alle mogelijkheden te noemen.

Spreek met je rijschool af in het rijexamen gebied

Doe je er tijdens je rijles langer dan 20 minuten over om in het examengebied te komen, dan besteed je wel heel veel tijd aan heen en weer rijden. Het is dan een stuk goedkoper om centraal met je rijschool af te spreken in plaats van thuis ophalen. Met 20 minuten heen en 20 minuten terug, gebruik je de rijles als dure taxirit.  Natuurlijk zit jij achter het stuur, maar het is steeds dezelfde weg en leer je niets nieuws. Het openbaar vervoer is een stuk goedkoper dan je rijles en heb je OV studentenkaart dan is het wel heel snel geld besparen goedkoop je rijbewijs halen.

Rij twee rijlessen achter elkaar

Zorg dat je in blokuren je rijlessen rijdt i.p.v. een enkele rijles. Tijdens een rijles moet je bij veel rijscholen eerst een andere leerling naar huis brengen, bij autorijschool Sense rij je altijd alleen, 1 op 1 dus.  Zo leer je het meest en heb je minder rijlessen nodig en haal jij goedkoop je rijbewijs.

Spreek je rijlessen overdag i.p.v. in de avonduren af

Een auto onder controle krijgen is met 10 tot 12 lessen wel gelukt. Nadat je weet hoe je moet autorijden ga je aan de slag om verschillende verkeerssituaties te oefenen. Je leert het meest door overdag te rijden.

Overdag rijdt er namelijk veel meer verkeer dan in de avonduren.

Probeer tijdens je rijopleiding zo vaak als mogelijk overdag te rijden. Overdag krijg je veel meer de kans om zo veel mogelijk verkeerssituaties te oefenen. Rijlessen in de avond zijn te eenvoudig, er is veel minder verkeer om mee te oefenen. Je haalt overdag meer uit je rijles, je hebt dus minder rijlessen nodig, bespaar geld en haal je rijbewijs goedkoop.

Comments are closed.