Reis tijden naar het CBR
25 juni 2017
Alleen Max Verstappen haalt in 15 lessen zijn rijbewijs.
4 oktober 2017
Laat alles zien

Drugs en autorijden gaan niet samen

Drugsgebruik in het verkeer wordt beter aangepakt

Drugsgebruik en het verkeer gaan niet samen. Om de verkeersveiligheid te verbeteren, heeft het ministerie van Veiligheid en Justitie per 1 juli 2017 wettelijke limieten ingevoerd voor drugsgebruik en combinatiegebruik van drugs en alcohol in het verkeer.

De politie neemt sinds deze maand ook speekseltesten af om drugsgebruik in het verkeer aantoonbaar te maken. De test wordt toegevoegd aan de al bestaande bloed- , alcohol-, en blaastest.             Het is toch erg als je net je rijbewijs heb gehaald en daar veel geld voor heb betaald, dat je die kwijt bent. Wees zuinig op je rijbewijs. Laat niet al je autorijlessen voor niets zijn geweest.

Misschien denk je zelf dat je best in staat bent om een voertuig te besturen en dat je prima op tijd bent met je handelingen maar dat is echt niet zo, dit blijkt in de praktijk en autorijden blijft gevaarlijk helemaal als je niet alles onder controle hebt. Loop niet het risico dat je opnieuw je rijbewijs moet gaan halen bij autorijschool Sense, je bent uiteraard wel welkom.

CBR

De politie heeft het CBR geïnformeerd met een zogenaamde ‘mededeling’ over het drugsgebruik en dat er getwijfeld wordt of het nog veilig is dat de bestuurder een rijbewijs heeft en aan het verkeer deelneemt. Het CBR kan bij twijfel besluiten dat iemand zich moet laten onderzoeken. De kosten wat dit meebrengt zijn meestal voor de bestuurder. Vraag tijdens je autorijles wat wel en niet mag zodat je goed op de hoogte bent, onze rijinstructeur bij autorijschool Sense is goed op de hoogte wat mag en niet mag.

Rijbewijs kwijt

Bestuurders die binnen vijf jaar tweemaal strafrechtelijk worden veroordeeld voor het rijden onder invloed van drugs, alcohol of gecombineerd gebruik raken hun rijbewijs kwijt. De bestuurder moet dan opnieuw theorie- en praktijkexamen doen en zijn rijgeschiktheid laten beoordelen. Dit geldt voor zowel beginnende als ervaren bestuurders. Dan kan je weer opnieuw rijles nemen want je hebt dan toch je eigen rijstijl en dat is altijd anders dan het CBR het wil zien. Nu ben je van harte welkom bij autorijschool Sense

Comments are closed.