Drugs en autorijden gaan niet samen
19 juli 2017
Verplichte verklaring omtrent gedrag van de rijinstructeur
23 november 2017
Laat alles zien

Alleen Max Verstappen haalt in 15 lessen zijn rijbewijs.

Op Max Verstappen na beheerst níemand na vijftien lessen de basis van het autorijden. Toch zegt het CBR dat er regelmatig zulke kandidaten een poging doen om af te rijden en dat kan niet.

Dit schrijft Team Alert, de verkeersorganisatie die zich op jongeren richt, over het feit dat sommige leerlingen na slechts een handvolk rijlessen op examen gaan. “Misschien herken je het wel of heb je er zelf een gekocht, maar steeds meer rijscholen bieden stuntpakketten aan waarmee je na tien lessen kunt afrijden. Dat is eigenlijk lachwekkend en ernstig tegelijk.” En ook: “Examinatoren staan haast letterlijk doodsangsten uit en vragen soms zelfs ‘gevarengeld’. Zij willen dan een vergoeding voor het risico dat ze lopen tijdens het afrijden.”

Goed informeren
Team Alert adviseert iedereen om je goed te laten informeren. “Was je van plan om een pakket te kopen waarmee je zo snel mogelijk slaagt? Laat je dan goed informeren, want voor je het weet moet je vier keer afrijden, en dat kost alleen maar meer. En geen haast, het aantal kilometers dat je maakt, is belangrijker dan hoe snel je ze aflegt!”

Je kan beter 1 x in de week rijden en misschien dat je 2 uur achter elkaar kan rijden zoals wij het bij autorijschool Sense doen. Ook zijn er veel jongeren die maar iets roepen om vooral niet dom over te komen en dan maar zeggen dat ze het in 20 uur hebben gehaald. Ouders vinden ook vaak dat het sneller kan maar er is de laatste jaren erg veel veranderd. Zoals milieu bewust rijden en navigatie rijden, zelfstandig een route plannen.  Bij autorijschool Sense wordt daar veel aandacht aan besteedt en daarom is het slagingspercentage hoog bij ons.

Comments are closed.