Tarieven rijscholen Assen
29 september 2016
Goedkoopste rijschool in Assen
29 september 2016
Laat alles zien

Afrijden bij een rijschool in Assen

Een goede rijschool uitzoeken

Je mag in Nederland beginnen met het volgen van rijlessen wanneer je 16,5 jaar oud bent. Omdat er ontzettend veel rijscholen zijn waar je uit kunt kiezen is het belangrijk om je goed te oriënteren. Dit kun je doen door contact op te nemen met de rijschool en vragen te stellen over de inhoud en opbouw van de lessen of door op internet te zoeken naar de slagingspercentages van de rijschool. Het is daarnaast verstandig om een proefles aan te vragen bij de rijschool waarvan je denkt dat ze goede lessen aanbieden. Op deze manier kun je kennis maken met de rijschool en de rij-instructeur.

Tips en adviezen

Het is verstandig om contact op te nemen met de autorijschool wanneer je van plan bent om er lessen te gaan volgen. Je kunt ze vragen stellen over bijvoorbeeld de lessen, de lesauto die wordt gebruikt of de voorwaarden en afspraken die gelden. Je kunt vragen of je een vaste rij-instructeur hebt, of hij of zij bevoegd is om rijles te geven of hoe de lessen zijn opgebouwd. Over de lesauto zou je kunnen vragen of je een vaste lesauto hebt en of er een vervangende lesauto beschikbaar is. Het is ook belangrijk om te vragen naar de voorwaarden en afspraken, bijvoorbeeld wat er gebeurt als er een les uitvalt of wanneer je een les niet kan volgen.

Het slagingspercentage

Naast de tips en adviezen is het ook belangrijk om de slagingspercentages van de rijschool te bekijken. Deze slagingspercentages laten namelijk zien hoeveel leerlingen slagen voor het praktijkexamen. Een hoog slagingspercentage laat zien dat er veel leerlingen slagen voor het praktijkexamen en een laag slagingspercentage betekent dat veel leerlingen niet slagen wanneer zij voor het eerst het praktijkexamen afleggen. Naast deze percentages zijn er ook slagingspercentages beschikbaar van leerlingen die voor de tweede keer het praktijkexamen afleggen. Natuurlijk is het belangrijk om niet alleen naar deze percentages te kijken bij het uitzoeken van een rijschool. Kijk bijvoorbeeld ook naar de kwaliteit van de lessen.

Comments are closed.