Je rijbewijs halen als je 17 jaar bent, je kan al beginnen op je 16e met theorie.
Vanaf 1 november 2011 kunnen jongeren op 16,5 jarige leeftijd rijlessen volgen en vanaf hun 17e verjaardag praktijkexamen voor hun rijbewijs afleggen.
Als je niet zeker weet of de regeling ook voor jou van toepassing is, klik hier om te controleren of het ook voor jou mogelijk is.

Deze invoerdatum betekent dat jongeren die op of na 1 november 17 jaar worden (dus geboren op of na 1 november 1996), kunnen meedoen met het experiment. Jongeren die op 1 november al 17 zijn, kunnen wel vast beginnen met rijlessen, maar pas praktijkexamen doen als ze 18 zijn.

Als je meedoet aan 2toDrive, heb je een begeleiderspas nodig. Deze pas mag je aanvragen vanaf 16,5 jaar. Je coaches melden zich eerst aan via onderstaande button. Zodra al je coaches zich aangemeld hebben kun jij daarna de begeleiderspas aanvragen. Voor het aanmelden maak je gebruik van DigiD. De kosten voor de aanvraag van de pas bedragen €35,-. Deze kosten dienen direct via IDEAL betaald te worden bij het aanvragen van de begeleiderspas.

Nadat de RDW de aanvraag voor de begeleiderspas binnen heeft gekregen, wordt er gekeken of deze correct en volledig is. Als dit zo is dan krijg je binnen 10 werkdagen de pas thuisgestuurd.

Als je de weg op gaat met je coach moet je altijd naast je rijbewijs ook je begeleiderspas bij je hebben. Lees in het artikel voorwaarden aan de jonge bestuurder aan welke voorwaarden jij moet voldoen. In het artikel voorwaarden aan de coach staan de voorwaarden voor de coach.

Voor vragen over de aanvraag van de begeleiderspas kun je contact opnemen met de RDW via begeleiderspas@rdw.nl of 0900-0739. Heb je nog geen DigiD, klik dan hier

Coach
Als ze slagen kunnen ze tot hun 18e onder begeleiding van een coach rijervaring opdoen.
Wil je jezelf aanmelden ? Bezoek dan de site van 2 to drive.
Continu op de hoogte zijn van allerlei zaken rond rijscholen en verkeerswetten ? Bezoek de site van Verkeerspro

Vragen ?
Mocht je nog vragen hebben over onze theoriepakketten ? Neem dan contact met ons, wij helpen je graag verder.